Кадиров: Въоръжените сили на Украйна понасят големи загуби при безразсъдни контраатаки край Соледар и Северск

/КРОСС/ Въоръжените сили на Украйна претърпяха големи загуби в района на Соледар и Северск, включително поради безразсъдни контраатаки, съобщи ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров.

„Нашите бойци, съвместно със съюзническите сили, продължават настъплението по линиите Соледар, Яковлевка, Северск. Унищожени са голям брой жива сила и техника на противника“, написа Кадиров в канала си в Telegram.

Позовавайки се на секретаря на Съвета за сигурност на Чечня, командира на специалния отряд „Ахмат“ Апта Алаудинов, той също каза, че с надеждата да си върне загубените позиции „украинското командване изпраща войски от военнослужещи почти до самоубийство“.

„Тази картина с участието на войници от въоръжените сили на Украйна, които безразсъдно атакуват нашите позиции, се повтаря няколко пъти вече четвърти ден“, отбеляза ръководителят на Чечня.

Той подчерта, че уважава украинския народ и му е „горчиво да види как, неразбирайки същността на случващото се, част от украинците позволяват да бъдат използвани от Запада“. „Ако това продължи, това ще доведе до необратими последици за украинците“, написа Кадиров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *