Кметът Йорданка Фандъкова провери работата по бул.“Първа българска армия“

Продължава работа по цялостния ремонт на бул.“Първа българска армия“ в участъка от р. Суходолска до бул. „Илиенци“. През това лято се изпълняват строителни дейности по втория етап от булеварда. Реконструкцията включва разширение на пътното платно, подмяна на ВиК- мрежите, отводняване, ново осветление. Миналата година бе извършена реконструкцията на 1.2 км от бул. „Първа българска армия“ между ул. „Мара Бунева“ и р. Суходолска. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта.

Към момента се полага първия основен пласт асфалт. Очаква се към 15 септември с временна организация да пуснем част от движението.

Трябва да приключи подмяна на надземните тръби на „Топлофикация“, както и реконструкцията на водопровод на „Софийска вода“ АД. След това ще се положи последния пласт асфалт.

Предвижда се до средата на ноември целият ремонт да бъде завършен и да се възстанови движението.

Извършен е цялостен ремонт на трасето и на инженерни мрежи, включително сградни канализационни отклонения. Изпълнява се и мостово съоръжение. Предстои завършване на тротоарите.

В момента се изпълняват строителни дейности по още около 10 основни инфраструктурни обекта, както и толкова вътрешно-квартални улици. Предстои да започне работа по ул.“Кукуш“, посочи също кметът Фандъкова. Но все още стои проблемът, че няма приета методика за индексация в строителството, което затруднява работата, посочи също столичния кмет.

От днес започнаха тестове по релсовия път на бул.“Цар Борис Трети“, който се финансира от ОП „Региони в растеж“, съобщи заместник-кметът по строителство инж.Ангел Джоргов.

Първият етап на строителните дейности на трамвайното трасе на бул. „Цар Борис III“ от Съдебната палата до кв. „Бъкстон“ приключват, остават малко довършителни работи.

След това предстои назначаване на приемателна комисия за въвеждане в експлоатация на трасето. Въпреки трудностите включително от финансов характер, не допуснахме строителството да спре и очаквам до няколко седмици да бъде възстановено трамвайното движение в участъка, посочи също инж.Джоргов.

Водим много сериозни разговори с изпълнителя за работата по следващия участък от трасето на бул.“Цар Борис Трети“. Стъпваме на подписания договор, но тъй като офертата на изпълнителя е от повече от две години и заложените цени са доста ниски спрямо сегашната обстановка очакваме да бъде приета методика за индексация, за да може изпълнителят да вземе своето решение, посочи също инж.Джоргов.

Приемането на методиката за индексация е много важно за всички обекти, каза също столичния зам.-кмет. По думите му до момента беше свършена много работа от правителството и екипа на министър Шишков и методиката вече е обявена на сайта на Министерски съвет, така че се надявам след изтичане на срока тя, да се гласува.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *