Къде купуват имоти богатите

Henley & Partners публикува класация на градовете с най-голям брой богати хора, базирана на ексклузивна информация от New World Wealth, която проследява тенденциите в международната миграция на частно богатство.

Топ 10 на най-богатите градове са класирани според броя на милионерите, живеещи в тях. Рейтингът също така дава представа за броя на мултимилионерите, които имат състояние на стойност над $10 милиона и цент-милионерите, тези с над $100 милиона, живеещи в тези градове.

Първите пет места в класацията се водят от Ню Йорк, Токио, Сан Франциско, Лондон и Сингапур. В същото време редът на градовете с най-голям брой цент-милионери е малко по-различен – Ню Йорк, където живеят 737 собственици на състояние от $100 милиона, е следван от Сан Франциско (623), Лондон (406), Сингапур (336) и Токио (263).

ТОП-20 на най-богатите градове в света включва: Сидни, Хонконг, Франкфурт, Торонто, Цюрих, Сеул, Мелбърн, Далас и Форт Уърт, Женева и Париж.
Според експертите на New World Wealth броят на богатите жители на Дубай, Мумбай и Шенжен нараства толкова бързо, че до 2030 г. тези градове също ще влязат в ТОП-20 на най-богатите градове в света.

Коментирайки данните за градското богатство, Хосе Кабайеро, старши икономист в Центъра за глобална конкурентоспособност на IMD ​​в Швейцария, отбелязва, че качеството на живот е основен двигател за движението на хора и капитали по света. „Защото те са привлечени от едни и същи елементи: включване, подкрепа за таланти, условия за предприемачество, безопасност, здраве и околна среда.“, допълва той.

 

istock
istock

 

Йорг Щефен, главен изпълнителен директор на Henley & Partners, е съгласен, че „градовете са центрове на възможности, иновации, просперитет и култура, а водещите столици постоянно привличат богатите по различни причини, от възможности за бизнес до луксозни недвижими имоти, първокласно образование институции и частно здравеопазване от световна класа или космополитна среда, която не може да бъде намерена никъде другаде.“

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *