На мода в Париж е да имаш кокошка в апартамента

Все повече парижани взимат кокошки в апартаментите си в сърцето на столицата и ги отглеждат по балкони и тераси. Вече не е нужно изтънчените жители на столицата на модата да се разхождат до местния пазар за пресни яйца за сутрешния си омлет и отглеждането на собствени пресни яйца е изключително лесно.

Cocorico!! (така пеят френските петли…), все по-често се чува от балкони в затворени комплекси и луксозни сгради в Париж.

Така един от основните производители на кокошки-носачки успява да продаде над 20 000 пилета и кокошки за производство на яйца в цяла Франция през 2021 г., а откакто отваря свой магазин в Париж, продава над 30 000 носачки.

„Мислехме, че ще достигнем до повече селски райони“, казва Станислас де Бомонт, основателят на компанията.

„Но всъщност повечето от нашите клиенти са в и около Париж“, допълва той.Икономическият плюс е безспорен – скромна инвестиция за безплатни ежедневни яйца, и може да служи като мотиватор на хората в кризата. Но за повечето хора основният фокус е органичната и екологична гледна точка, страхът от нездравословна храна. А модата в отглеждането на кокошки в градска среда във Франция идва от САЩ, където тенденцията започна, след като градските власти в Ню Йорк, Сиатъл, Чикаго и Лос Анджелис разрешиха отглеждането на кокошки в рамките на градовете, пише БГНЕС.

Очаква се движението за отглеждане на кокошки в градски условия да придобие привърженици по цял свят. Отбелязва се, че на кокошката не е нужен петел, за да снася яйца, така че няма да будите съседите си в 3 ч. сутринта.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *