Петър Кънев: Да се обединим по темата с природния газ

„В момента бюджетът е в добро състояние. Съвсем нормално е последните месеци да харчим повече, както и инвестиционните проекти да се изчистят. В никакъв случай не можем да говорим за свръхдефицит. Така че този бюджет е ясен, но по-важното е какво правим оттук нататък.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Бургас Петър Кънев по време на предизборен дебат в ефира на БТВ и допълни, че в момента в бюджета има достатъчно гласувани лимити за теглене на нови кредити, ако се наложи.

Той припомни, че социалната част на текущия бюджет бе подкрепена от всички партии, и подчерта, че той е гарантиран до края на годината.

„Аз съм убеден, че правителство ще има, защото здравият разум ще надделее“, категоричен е социалистът за един от най-големите въпроси – дали ще бъде съставен редовен кабинет.

Според Петър Кънев инфлацията в България е привнесена отвън. „Искам да отворя една скоба към сегашното служебно правителство – чувам един от вицепремиерите да обяснява как те ще предлагат компенсации за бизнеса за електричество. Това, което в момента се дава – 250 лева на производителите на електроенергия, е абсолютно достатъчно. Големият проблем е природният газ и по тази тема трябва да се обединим“, заяви кандидатът за народен представител.

„В това, което БСП получи като сектори, си изпълнихме ангажиментите, особено в областта на социалната сфера“, категоричен бе Петър Кънев. „При срещите ми с избирателите се налага следното мнение – че в предишната управленска коалиция БСП стоеше най-добре, най-професионално, най-стабилно. И четирите министерства, които управляваше БСП, си свършиха работата. Неслучайно наши колеги ходят из страната и се хвалят с вдигането на пенсиите, а всички много добре знаят, че БСП беше в основата на социалната програма“, припомни социалистът.

По време на дебата Петър Кънев попита какво правим с АЕЦ „Белене“ и с атомните мощности. „В момента само АЕЦ „Козлодуй“ за първите шест месеца има милиард и половина печалба, стигнахме дотам, че и „Мини Марица-изток“ изнася вече“, каза още той.

Социалистът призова на финала: „Гласувайте с номер 28 и няма да сбъркате“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *