Стилияна Николова добави още две сребърни отличия от Световното първенство

/КРОСС/ Още два сребърни медала добави Стилияна Николова към колекцията си от втория състезателен ден на Световното първенство по художествена гимнастика в София. Вчера тя завърши втора във финала на обръч, а днес взе медалите на бухалки и лента.

Изключително силно състезание направи 17-годишната ни националка в „Арена Армеец“. Грацията ни е дебютантката на подобен спортен форум, а тепърва има шанс за още едно отличие от многобоя, след като по-рано през деня се класира за надпреварата в събота (17 септември) с втора оценка.

Във финала на лента Стилияна Николова заслужи 31.850 точки, като остана единствено след София Рафаели от Италия с 32.650 точки. Бронзовият медал е за Екатерина Веденеева от Словения, която остана на 2.750 точки от победителката.

Малко преди това българската гимнастичка вече си беше осигурила сребърен медал на бухалки. Тя заслужи 32.600 точки и въпреки допусната грешка успя да се качи на почетната стълбичка.

Златото отиде при Дария Варфоломеев от Германия с 33.550 точки, а трета е София Рафаели от Италия с 31.850 точки, тъй като допусна две груби грешки във финала на бухалки.

Утре (16 септември) надпреварата продължава, но при ансамблите. Началото на състезанието ще бъде дадено в 14.30 часа с изпълненията на двете съчетания (5 обръча; 3 ленти и 2 топки). Всички композиции ще можете да гледате по БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *