СУПЕРГЕРОИ ПАОЛО ДЖЕНОВЕЗЕ

На 30 септември излиза от печат „Супергерои“ – пленителна любовна история с елементи на трагикомизъм, дело на известния италиански писател, сценарист и режисьор Паоло Дженовезе.

Супергерои“ (превод: Мария Добрева, 304 стр., цена: 20 лв.)  е своеобразна дисекция на една съвременна двойка. Анна и Марко се влюбват един в друг и се борят за любовта си, преминавайки през премеждия и раздели, през щастливи и безрадостни моменти. Анна е художник, автор на комикси, свободен дух и враг на условностите. Марко е професор по физика, убеден, че всичко си има своето научно обяснение и склонен да облича във формули дори човешките чувства. „Супергерои“ е поредицата комикси, създадени от Анна и пожънали успех сред любителите на жанра. И роман, който ни кара да си зададем един прост, но дълбок въпрос: необходимо ли е да притежаваш суперсили, за да създадеш семейство, което да устои на времето?

Паоло Дженовезе (р. 1966) е сред най-талантливите и интригуващи италиански артисти – писател, сценарист и режисьор. Режисирал е над 10 филма по свои сценарии, сред които „Мястото“, „За всичко е виновен Фройд“, „Съвършено непознати“, постигнали огромен успех, като последният има над 15 римейка. Автор е и на няколко романа, сред които „Първият ден от моя живот“, също филмиран.

 

Едноименната филмова адаптация на романа „Супергерои“ с участието на блестящия тандем Жасмин Тринка и Алесандро Борги е част от програмата на осмото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри. (08-30 октомври).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.