Фотоизложбата „Деца (не) като другите“ се открива в София

Откриването на благотворителната фотоизложба „Деца (не) като другите“ ще се състои на 1 септември от 18 ч. в столичната галерия „nOva art space“ (ул. „Съборна“ 3), научи ДУМА от Емилия С. Николова. Събитието, което е част от националната инициатива „Да се запознаем“, представя 40 нови портрета на българчета със специални потребности. Автори на снимките са фотографи от различни градове у нас – Пловдив, София, Стара Загора, Русе и др., които са обединени от идеята да покажат колко красиви са детските усмивки. В края на месеца организаторите от проекта „Различните“ деца на България“ и фондация „Можем заедно“ ще гостуват с фотографиите и в Златоград.

Събраните средства по време на изложбата и в София, и в Златоград ще бъдат изцяло в подкрепа на каузата „Храна за живот“, която има за цел да насочи вниманието както на обществото, така и на управляващите към въпроса за ентералните храни и хората, които имат нужда от тях, за да живеят. Затова и в изложбата са включени няколко портрета на деца, които имат жизнена нужда от ентералните храни.

Водеща на откриването на изложбата в София в четвъртък е Аделина Банакиева, която от години се бори за каузата на „Храна за живот“. По време на събитието ще бъде представена и стихосбирката на 16-годишната Кристислава от Разград, която е с диагноза Детска церебрална парализа, но не спира да вярва в мечтата си, че един ден ще стане най-известната писателка и поетеса.

Експозицията ще бъде изложена и в Покрит мост – Етнографски комплекс в Златоград, от 22 до 30 септември.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *