Шарения свят на Ивайло Димитров разкрива изложба в галерия „Възраждане“

„Шарен свят“ на Ивайло Димитров ще оцвети пространството на пловдивската галерия „Възраждане“ на 27 септември от 18 ч. Живописните творби ще може да се разгледат на живо, в арт салона, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите четири седмици – до 24 октомври.

 

„Въртележка“

„С новата изложба на Ивайло Димитров отново влизаме в уникалния свят на художника, където се смесват приказката, историята, хуморът, илюзията и шаржът. Богатата фантазия на твореца го прехвърля в различни полюси и светове; особено впечатляващи и силни са големите му картини. Там Ивайло обединява, синтезира контрастите и различията на човешкия паноптикум, на човешкия свят.

 

„Кулата“

За художника, когато рисува, всичко е позволено и достъпно, няма табута пред мисълта, философията и фантазията му. За зрителя остава насладата от блестящите композиции и замисли, от десетките прекрасно шаржирани образи.“ Така представя изложбата и автора галеристката Краси Алексиева.
Ивайло Димитров е роден през 1967 г. в София, където през 1986 г. завършва Художествената гимназия. През 1998 г. завършва Националната художествена академия, специалност „Графика“ при проф. Галилей Симеонов. Има осъществени 19 самостоятелни изложби. Илюстрирал е две книги – „Чудният свят на шахмата“ от Костас Царухас и стихосбирката на Мария Чомакова.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *