Всички учащи могат да пътуват с влак с 50% намаление

Всички учащи на възраст до 26 години, включително ученици, студенти и докторанти (в редовна форма на обучение) имат право да пътуват с 50% намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове. Това съобщиха от пресцентъра на Българските държавни железници (БДЖ) във връзка с началото на учебната година.

За да се използва отстъпката, трябва да се закупи карта „Учащ“, което може да стане във всички жп гари и бюра в страната срещу снимка и уверение от съответното учебно заведение. Картата се издава веднага и на място, а цената й е 1,00 лев. Тя ще е валидна до 30 септември на следващата година.С карта „Учащ“ БДЖ предлага допълнителни преференции за всички ученици и студенти – срещу нея може да се закупи абонаментна карта за един или три месеца с 50% отстъпка.

 

istock
istock

 

Учащите на възраст до 26 навършени години ползват допълнителни намаления и при пътувания в група от минимум 10 души. 

За улеснение на учебните заведения, националният железопътен превозвач предлага унифициран формуляр за заявка за групово пътуване.

В 2347 училища и в 1799 детски градини в страната днес започва новата 2022/2023 учебна година. Над 57 000 първокласници тръгват на училище на днешния 15 септември, а близо 717 000 са всички ученици, които ще се обучават през учебната 2022/2023 година.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *