Започва Българиада 2022 в понеделник в София

Председателят на Организацията на обединените българи Живко Бъчваров ще открие  „Българиада 2022“, в която участват учени и творци от всички български общности по света, на 5 септември от 10 ч. в Съюза на военноинвалидите.

В дневния ред е предвидено да се проведе тържествена сесия за 15-тата годишнина на ООБ, както и ще се обяви законодателната дейност на общобългарския парламент за 2023 г. Ще се дискутира и връчването на личните документи на гражданите от общобългарската общност. 
Ще бъде учредена и конфедерация за стратегическо партньорство.
15-тата годишнина на ОББ бе отбелязана и от  Международния университет на обединените българи, който удостои ц яла плеяда учени и творци с почетни научни звания.
Академичният съвет начело с акад. Сергей Иванова и фолклористът п роф. д-р Николай Ников връчиха почетните дипломи   за научни и творчески постижения .
Научните звания Академик и Член-кореспондент получиха любимата народна певица Янка Рупкина,   създателят на ансамбъл   „Българе“ Христо Димитров, етнологът Георг Краев,   създателят на най-големия   Исторически парк   в Европа Ивелин Михайлов,  журналистката и пиар  Патриция Кирилова – магистър Защита на културно-историческото ни наследство, полк. инж. Валентин Николов – председател на съюза на военноинвалидните кооперации и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *