Инвестициите в образованието във фокуса на LUXURY Property AWARDS 2022

Лидерите в луксозното строителство ще бъдат отличени от XII-ото издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2022. Церемонията, която ще се превърне във форум на луксозното строителство, архитектурата и дизайна, ще се състои на 7 октомври 2022 в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив.
И през тази година строителните инвестиции запазиха рекордно високи нива, като през второто тримесечие на т.г. има ръст от 21.6% при издаване на разрешение за строеж на жилищни сгради, сочат официалните данни от НСИ.
Конкурсът отново ще акцентира върху иновациите и инвестициите в подкрепа на образованието и селекцията на кадри. Така ф иналист за златните статуетки е НоваСити Груп, която събра повече от 100 кандидата в първия конкурс за интериорен дизайн за студенти, организиран от инвеститорската компания.
Със свои проекти се включиха млади таланти от УАСГ, НБУ, ВСУ „Любен Каравелов“, ВСУ „Черноризец Храбър“, Националната художествена академия, Техническия и Лесотехнически университети.
В журито присъстваха едни от големите имена в бранша: Светослав Тодоров, Юлиян Пиперов, Валери Маринов, Вяра Желязкова, Трифон Пеев, както и архитектът, създал проекта – Добромир Добрев и Анастасия Живаева от Chaos. Имаше 10 номинирани, сред които бяха избрани победителите, получили следните награди:
Мария Енчева от НХА – 5000 лева;
Антония Йорданова от НБУ – 3000 лева;
Александър Тодоров от НХА – 2000 лева.
Призьорите получиха и лиценз за специализиран софтуер, предоставен от Chaos, а за тях и за останалите номинирани беше дадена възможност за стаж в едни от най-големите студия за интериорен дизайн в България.
По този начин инициативата на НоваСити Груп допринесе за връзката между бизнес и образование, подавайки ръка на младите таланти и откривайки професионални перспективи за тях и тяхното бъдеще.
Дори в период на световна здравна криза и в близост до бушуващ военен конфликт, луксозното строителство показа, че е конкурентно и не се влияе от икономическите кризи, подчертават организаторите от ВИП Комюникейшън. „Основната цел на церемонията е да подпомогне популяризирането и отличаването на добрите практики в луксозното строителство, успехите на българските строителни компании и архитекти у нас и по света, да подпомогне техните стремежи за по-добро качество на живот в България“, споделят управляващите съдружници на агенцията – Патриция Кирилова и Дончо Георгиев.
Ще бъдат връчени призове в
   следните категории: Иновации в строителството, Луксозно жилищно, обществено и бизнес строителство, Най-добра строителна компания, Идеен проект, Реновирано строителство, Локация на годината и др.
Партньори на строителните награди са Италианска търговска камара, Камарата на архитектите в България,
 Българска предприемаческа камара, Националната строителна федерация и Международната академия на архитектуратата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *