Кметът Фандъкова откри Световното първенство по художествена гимнастика

Кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, министърът на спорта Весела Лечева, президентът на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ Ноха Абу Шабана, президентът на БФХГ Илиана Раева и посланикът на Световното първенство Невяна Владинова откриха Световно първенство по художествена гимнастика в „Арена Армеец“ в София.

Патрон на събитието е кметът на София Йорданка Фандъкова.

„За мен е чест София – европейската и световната столица на спорта – да бъде домакин на Световното първенство по художествена гимнастика. Поздравявам от сърце БФХГ и лично г-жа Раева за цялостната организация. Вие, с вашия ентусиазъм, правите възможно в София да дойдат най-добрите състезателки в света, от над 60 държави. Пожелавам успех на всички гимнастички. От сърце желая успех на нашите гимнастички“ – каза кметът Фандъкова.

„Най-добрите отбори се срещат в нашия град и столичани и гости на София ще могат да видят своите любими гимнастички. Големите състезания издигат пред очите ни шампионите, а те оказват силно влияние върху младите таланти и бъдещи спортисти“ – посочи също столичният кмет.

Церемонията започна с изпълнение на „101 каба гайди“ и песента „Излел е Дельо хайдутин“.

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Лаура Траатс изпълниха съчетание с пет обръча и пет топки.

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *