БСП няма да участва в срещата на партиите за Зеленски, иска такава за бюджета

Поканата на ГЕРБ за трета среща на представители на парламентарните групи за включване на президента Зеленски в откриването на Народното събрание е излишна и ние няма да участваме в нея. Ключовите теми за българските граждани са високите цени и ниски доходи, инфлацията и липсата на предвидимост.

Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова, отправяйки покана към колегите си от 48-ото Народно събрание за среща в понеделник по спешните въпроси за цени, доходи и бюджет.“Парламентарните партии трябва да обсъдим спешни мерки като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 г. Преговорите за съставяне на правителство трябва да вървят успоредно с гласуване на бюджета. Дори да няма правителство, бюджет трябва да има“, категорична е Нинова.

От “БСП за България” призовават за отговорност и внасят покана за среща в понеделник от 13:00 часа в НС, на която да бъде обсъдена макрорамката на бюджет 2023 г., както и да се търси съгласие по спешните мерки за подкрепа на семействата и икономиката до края на годината. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.