Веднъж се живее: 11 500 лв. за новогодишен пакет във Велинград

Малко повече от 2 месеца остават до Коледните и Новогодишни празници. В накъсяването на времето все повече хора резервират заведения и хотели, където да посрещнат празниците. Други пък по традиция ще си останат вкъщи.

Част от офертите за Нова година обаче са повече от шокиращи. 11 500 лв. достигна цената за новогодишен пакет в България. Това е цената за президентският апартамент на хотела за общо 4 дни. В него могат да отседнат до 6 човека. Предложението е на хотел във Велинград и стана повод за множество коментари в социалните мрежи.

Те обаче се приемат изключително положително от страна на туристическия бранш във Велинград.

„Това са нощувките, закуските и вечерите, разбира се, празничната вечеря на Нова година, богата програма, уникална музикална заря, целодневна детска анимация, спа център и богатството на Велинград – минералната вода“, обясни мениджърът на хотел Анна Божкова.

„Това е нова година. Ако някой иска само да се нахрани и да гледа телевизия, и да му излезе почти без пари, той ще си остане вкъщи или ще отиде у комшията“, смята председателят на СХР „Велинград и Западни Родопи“ Златко Златанов.

Потребители и експерти сравняват предложението с оферти за екзотични дестинации, които се оказват по-евтини. „Комплимент е, разбира се, да ни сравняват със световно известни дестинации като Дубай и Малдивите“, коментира Божкова.

„Не може Велинград да го сравняваме с Румъния, Албания и да не обиждам други държави. Велинград трябва да се сравнява с най-високо поставените в туризма“, каза Златанов.

А туристи в града не приемат еднозначно скъпите оферти. Наша проверка показа, че по-скъпите оферти за новогодишната нощ във Велинград вече са изчерпани. Близо 70% от курорта вече е зает, а има и изцяло разпродадени хотели за изпращането на 2022 година.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

По публикацията работи: Красимир Ангелов

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/10/18/vednyj-se-jivee-11-500-lv-za-novogodishen-paket-vyv-velingrad.547537

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *