Виртуозът на цигулката Пинкас Цукерман с концерт в програмата на „Европейски музикален фестивал“

„Легендата на класическата музика и двукратен носител на награда „Грами“ Пинкас Цукерман вече е в София. Виртуозният цигулар, диригент и педагог ще се срещне тази вечер със софийската публика в програмата на нашия „Европейски музикален фестивал“. Концертът му е едно от най-чаканите събития в културния календар на града ни.“ – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош, който се срещна с музиканта.

Пинкас Цукерман и Оркестърът на Класик ФМ радио ще представят на 28 октомври от 19.30 часа в зала „България“ любими шедьоври на Моцарт. Цукерман ще бъде солист и диригент в програмата, която включва Увертюра към операта „Сватбата на Фигаро“, Концерт за цигулка и оркестър №5 в ла мажор, K. 219 и Симфония №40 в сол минор, K.550. И трите творби принадлежат към най-великите страници, създадени от гениалния композитор, които носят изключителна естетическа наслада на слушателите.

Американският цигулар, виолист, диригент, камерен изпълнител и изтъкнат педагог покорява световните сцени вече над пет десетилетия. Той гостува в програмата на „Европейски музикален фестивал“ – част от Календара на културните събития на Столична община.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *