ГЕРБ внася законопроект за намаляване на бензина с 1 лв.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че в понеделник ще внесат в парламента проектозакон, който ще позволи да се намали цената на бензина с 1 лев.

България има всичко – енергоизточници, смислена и умна работна ръка – от IT до обикновен работник, сега може да дойдат цели заводи от тези, които напускат конфликтните зони и ние трябва да имаме правителство, което да строи индустриални зони, пътища, да осигури ток и вода.

В понеделник ще внесем в парламента проекторешение за намаляване цените на горивата. Имаме решение как „Лукойл“ да върне по 1 лв. от старата цена. Сигурен съм, че дори “Промяната” ще го подкрепи, каза Борисов при посещението си в Исперих.

Борисов бе категоричен, че ще направи всичко възможно, за да има редовно правителство.

Чувам, че нямало да е с първия мандат, а с втория или с третия. Ние ако много се харесваме и обичаме, щяхме да сме като китайската партия-всички заедно, но ние сме европейска държава, с плурализъм и много партии. Призовавам да се говори за правителство преди да се раздадат мандатите. Ако някоя от другите партии ни откаже да съставим правителство с нашия мандат, то не виждам как ще дойдат после да искат подкрепа от нас. Нужен е предварителен разговор, да няма гордост, правителство може да има и с първия, и с втория, и с третия мандат, заяви Борисов и продължи:

Преди президентът Радев да даде мандатите, политическата класа трябва ясно и честно да заяви дали иска да има правителство. Предварително да се знае, че всички искаме правителство, а не да лъжем хората, че може да се случи чрез някой от мандатите. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.