Доли Партън получи медала „Карнеги“ за филантропия

/КРОСС/ Доли Партън получи медала „Карнеги“ за филантропия, предаде АП. Певицата получи отличието в залата Готъм хол, Ню Йорк, и каза, че е горда да помага за това светът да стане по-добро място.

Песента „Книги, книги“, която носителката на „Грами“ изпя приглушено при получаването на медала, е част от нейната инициатива „Imagination Library“ („Библиотека въображение“). Целта на инициативата е да подарява всеки месец безплатна книга на деца под пет години. Това е една от причината Доли Партън да получи медала за филантропия. Певицата подпомогна и създаването на ваксината на „Модерна“ срещу КОВИД-19 с дарения през 2020 г.

Певицата изпраща на деца под пет години около 2 млн. книги на месец.

„Всичко започна, защото моят баща не можеше да чете и пише. Знам колко болезнено може да бъде. Баща ми беше умен мъж и често се чудех докъде би стигнал, ако четеше и пишеше. Това беше моето вдъхновение за инициативата.“ Програмата на Доли Партън продължава да се развива.

Доли Партън ще стане част от Залата на славата на рокендрола през ноември тази година. Преди време тя отказа тази чест, но в крайна сметка прие.  „Готова съм за рок“, каза певицата в интервюто за АП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *