Екоактивисти се залепиха за пода в автомобилен шоурум и станаха за смях

Екоактивисти нахлуха и залепиха дланите си за пода в шоурум за коли. Действието се е развило в сряда в павилиона на Порше в музея Аутощадт във Волсбург.

Групата, наречена „Science Rebellion”, обявила, че ще остане в шоурума докато компанията Фолксваген не обяви, че ще лобира пред правителството в Германия за мерки, които да намалят въглеродния отпечатък на индустрията. Освен това поискали среща с шефа на компанията Оливер Блуме.

Само няколко часа по-късно обаче, активистите станаха за смях в социалните мрежи, след като започнаха да се оплакват в Туйтър от условията.

„Отказват ни храна, както и съдове за уриниране. Освен това изключиха осветлението и отоплението“ оплака се Джанлука Грималди в Туйтър.

„Охраната не пуска членовете ни, които отидоха да вземат доставката с храна, обратно в сградата“ добави той.

Така деветимата залепени активисти не успели да издържат дори 24 часа в павилиона на Порше и помолили компанията да извика лекари, тъй като залепените ръце на всички били посинели и силно подути.

След отлепянето им, активистите били посрещнати от полиция, прегледани от медици, а след това отведени в местното полицейско управление, без да постигнат нито едно от исканията си.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.