Столична програма „Култура” за 2023 година

„Повече от месец ще приемаме документи за финансиране на проекти по Програма „Култура“ за 2023 г. За първи път Столичната община организира обучение на творци и организации, които нямат опит или искат да подобрят уменията си в писането на проекти. Могат да участват артисти или организации, които имат до три успешно реализирани проекта, подкрепени от финансиращи програми“ – обяви заместник-кметът Мирослав Боршош.

От 3 октомври до 11 ноември, включително, Столичната община ще приема документи за финансиране на проекти от Програма „Култура“, които ще се реализират през 2023 г. Проектните предложения се подават само по електронен път на: https://kultura.sofia.bg, където са публикувани всички необходими документи и формуляри.

За първи път Столичната община организира еднодневно обучение „Подготовка на проекти и развитие на проектна идея за начинаещи“. То е безплатно, до 6 октомври желаещите трябва да се регистрират на: https://forms.gle/1Fmzs8GVeQmxz2pi7, като могат да изберат между три дати – 10, 11 и 12 октомври.

Традиционните информационни дни за кандидатстване в сесията на Столична програма „Култура” ще се проведат на 17, 19 и 20 октомври. Програмата на всеки един от дните включва три модула: правила, съдържателен обхват и направления на Програма „Култура”; формуляри и документи за кандидатстване по Програма „Култура”; електронно подаване на документи. Обучението е безплатно и ще се проведе онлайн в платформата Cisco Webex. Необходимо е да се попълни електронно заявление на: https://forms.gle/McZ7FAUn9co3dGLz6.

Източник