Отстраниха протеже на Тома Белев от парк Рила

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова е отстранила от поста директор на Национален Парк Рила Владимир Милушев.

По информация на Еко Новини причина за това решение е, че Милушев, който е бивш служител на Природен парк Витоша, по време на управлението на Тома Белев, е уволнил голяма част от дългогодишните експерти, които работят в парка, заменяйки ги с представители на зелени неправителствени организации без опит в сферата.

По неофициална информация обаче в парка има и трагичен случай – преди седмица един от освободените служители се самоубил и това е провокирало министъра да вземе спешни мерки.

Милушев, както от Еко Новини съобщихме още през юли, бе в тежък конфликт на интереси при назначаването си –  едновременно директор на парк Рила и управител на клона в Благоевград на швейцарско-българската зелена фондация „Биоразнообразие“. Той е и бивш кандидат за депутат от Демократична България.

От МОСВ потвърдиха, че отстранен от длъжност е и Валери Мечев – директор на НП Пирин. И Милушев и Мечев бяха назначени през март от екипа на Борислав Сандов, без конкурс, с условието, че са временно на този пост до провеждането на конкурси.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *