ПП оттегля номинацията на Минчев, ще гласуват против Желязков

„Продължаваме Промяната“ оттегля номинацията на Никола Минчев за председател на 48-ото Народно събрание и няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ Росен Желязков.

Това обявиха от партията на брифинг късно тази вечер в Народното събрание.

Ще дадем възможност на останалите парламентарни групи да изберат председател, съобщи Андрей Гюров.

Партията също така няма да подкрепи предложението на „Демократична България“ за ротационно председателство на парламента, тъй като според Асен Василев то е „силно неефективно“.

Много по-нормално е парламентът да има един председател, както е имал винаги, уточни Василев.

Ясно заявихме, че сме конструктивна опозиция. Ще гласуваме против кандидата на ГЕРБ, ще видим дали ще подкрепим кандидат на друга политическа партия, каза Асен Василев.

Сглабянето на правителство в такъв фрагментиран парламент е много тежка и трудна задача, каза още Василев. Той определи ситуацията, в която победител на изборите не може да събере подкрепа дори за председател на НС, като безпрецедентна.

Да свалиш правителството на ПП и единственият ти план е да искаш подкрепа от тази партия, е малоумно, заяви Асен Василев и добави, че за да не вкарват страната в конституционна криза, дават крачка назад.

Кирил Петков допълни, че в четвъртък партията няма да пречи на гласуването, но няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ-СДС за шеф на НС Росен Желязков.

БГНЕС припомня, че по-рано ГЕРБ прие предложението на „Демократична България” за ротационно председателство на парламента. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *