Пуснаха в продажба новите карти за транспорт в София

Нови видове превозни документи, които дават повече възможности за свободно и икономично придвижване с обществения транспорт на младежи, ученици, студенти, вече се предлагат в пунктовете за продажби на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в София, съобщиха оттам.

Те са приети и утвърдени от Столичния общински съвет (СОС) и могат да се зареждат онлайн. Център за градска мобилност ЕАД непрекъснато модернизира дейността си и работи в посока на утвърждаване на обществения транспорт като предпочитан, удобен и сигурен начин за придвижване, се посочва в съобщението.Най-търсеният и продаван продукт за обществения транспорт – годишната абонаментна карта, вече може да се плаща на три вноски, а не както до момента само на две. Първата вноска е с валидност до три месеца и е на стойност 150 лв; втората вноска е за три месеца и е на цена от 120 лева, а третата е до 6 месеца и е 100 лева.

istock

Новост е младежката карта за всички на възраст до 26 години. Независимо дали учат или работят, те могат да се възползват от предимствата на тази годишна карта с преференциална цена. Тя струва 250 лева и е за цялата мрежа, включително и метрото. С нея пътуването излиза по 0,68 лв. на ден. Няма ограничения в броя на пътуванията и превозните средства. Сравнено с редовната карта за транспорт, тази реално включва два месеца безплатно пътуване за младите хора.

За първи път се въвежда и годишна карта за ученици и студенти. Тя е с цена от 200 лева и важи за целия обществен транспорт. С нея също има два месеца бонус-пътувания, а дневното неограничено придвижване излиза едва 0.54 лева. Зареждането е еднократно срещу документ от училище или  университет в София, ако ученикът или студентът за първи път влизат в съответното учебно заведение. Запазва се и сегашната месечна карта от 20 лева.

Тези нови продукти вече се предлагат в бюрата за продажби на ЦГМ и предоставят удобството да се зареждат онлайн.

На 1 септември тази година влязоха в сила нови видове превозни документи. Това стана с решение на Столичния общински съвет във връзка с политиката на Столичната община по въвеждането на нова тарифна политика в обществения градски транспорт.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *