Сандов е заплашвал служебния министър на екологията

Бившият министър на околната среда и водите и вицепремиер по климата Борислав Сандов е изпратил заплашителни смс-и на служебния министър на екологията Росица Карамфилова, научи Еко Новини от източниците си.

Според информацията ни, повод за яростната реакция на Сандов е, че Карамфилова уволни трима директори на национални паркове, които бяха назначени лично от него и са членове на близкото му обкръжение. Припомняме, че двама от тях, тези на Пирин и Рила, бяха назначени дори без конкурс.

Преди дни бившият вицепремиер по климата организира и протест по този повод пред министерството, на които се събраха около 15 члена на зелени неправителствени организации.

Освен това Сандов твърдял из екологичните среди, че Карамфилова му е длъжна, тъй като той й бил дал шанс и затова не я уволнил от поста директор на Изпълнителна агенция по околна среда.

Припомняме, че на 40 годишният Сандов единственият и първи трудов стаж е 7 месеца министър. Преди и след това той не е имал и един ден работа, освен като активист в НПО и съпредседател на Зелено движение.

Към настоящия момент обаче Сандов е единствено член на Управителния съвет на партията Зелено движение, част от коалицията Демократична България, тъй като преди няколко месеца съпартийците му не го преизбраха на поста съпредседател.

Дали министър Карамфилова е уведомила компетентните служби за заплахите на Сандов и какво ще се случи, предстои да разберем.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.