Сандов и Белев аут от Парламента

Бившият вицепремиер по климата и министър на околната среда и водите  Борислав Сандов и неговият заместник министър Тома Белев не успяха да се преборят за депутатски места.

Въпреки че Сандов бе на втора позиция в листата на Демократична България, в един от най-силните избирателни райони, 24 МИР в София, той е събрал едва 908 преференции и е изместен от Мартин Димитров с над 3000 преференции и Кремена Кунева, която е събрала над 1900.

Сандов е и водач на листата в Монтана, където партията му е на 8мо място, с едва 1355 гласа или 2.93%.

Припомняме, че освен гореспоменатото, само преди няколко месеца Сандов загуби поста си като председател на „Зелено Движение“, част от „Демократична България“, след като не бе преизбран от съпартийците си. Така той само за няколко месеца изгуби постовете на партиен лидер, министър и вицепремиер, и не успя да стане депутат.

Тома Белев, който се отказа от поста си на общински съветник в София, за да стане зам. министър на екологията и да помогне на Сандов да феодализира министерството, също не успя да събере достатъчно гласове, за да стане народен представител.

Той бе кандидат от Хасково, където „Демократична България“ е на седмо място, с 3129 гласа или 3.9%, и не печелят нито един мандат.

Така Белев също губи поста си на зам. министър, общински съветник, както и председател на „Асоциация на парковете в България“, от която длъжност се отказа, за да влезе МОСВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *