Фразата от две думи, с която Стив Джобс вдъхновява всеки

Стив Джобс е известен с много неща, не само със способността си да бъде източник на вдъхновение за много хора по света. Това, разбира се, може да се каже за много други лидери, но Джобс имаше уникално усещане как “следва” да бъдат нещата. Той очакваше всеки около него да живие по този стандарт, пише експертът по технологии Джейсън Атън в Inc.

Стив Джобс | Цялата Информация

Понякога именно тази философия е правела съвместната работа с Джобс изключително трудна. Може да откриете купища истории, в които той избухва или показва други предизвикателни черти от характера си. В същото време няма съмнение, че съоснователят на Apple е бил способен да вдъхновява хората да създават едни от най-емблематичните продукти в човешката история.

16 вдъхновяващи мисли на Стив Джобс - човекът, който промени света

В 60-минутно интервю на Чарли Роуз с Тим Кук може да открием част от философията, която Джобс изповядваше. Водещата помоли Кук да обясни защо смята, че Джобс е уникална фигура в технологичната индустрия. Отговорът на Кук беше, че Джобс бе човек, „който имаше тази невероятна тайнствена способност да вижда зад ъгъла. Който притежаваше тази безмилостна движеща сила за съвършенство.“

 

“Добре не е достатъчно добре”, продължи Кук. “Трябва да бъде страхотно. Както Стив казваше – “безумно страхотно”.

 

Тези две думи са интересни. Не знам как решаваш, че нещо е безумно страхотно, поне не обективно. Не съм сигурен, че това беше целта. През повечето време единственият стандарт, който имаше значение, беше дали Джобс смята нещо за достатъчно добро, споделя още Кук.

Трябва да се отбележи, че Стив Джобс се е ръководил не само от личния си вкус, но и е премислял добре, дали би се гордял да сподели продукта си със света.

Той искаше хората, които се докоснат до Mac или iPhone, да бъдат възхитени не само от това как работят, но и от това как се чувстват, казва Кук.

Неведнъж през годините на Джобс е приписван цитат като пример за неговите разбирания. Той звучи горе-долу така: Когато един дърводелец прави красив шкаф, той не използва парче шперплат за гърба, тъй като никой няма да го гледа от тази страна. Ще знае, че е там, затова ще използвал красиво парче дърво за гърба.

С други думи, ако ще правите нещо, изпипайте го до най-малкия детайл. Не е достатъчно да направите продукт като на конкурентите. Джобс е вярвал, че потребителите на Apple заслужават повече.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *