Холограмни кабинки – бъдещето на офис срещите е тук

Холограмите може да се използват за много повече неща, не само за пресъздаване на знаменитости, които са починали. Всъщност, съвсем скоро те ще намерят приложение в дистанционната работа. С холограми виртуалните работни срещи ще бъдат доближени максимално до традиционните. Затова бъдете готови да взаимодействате с 3D образите на своите колеги, пише CNBC.

Google активно работи върху холограмите и тяхното имплементиране в работна среда. Компанията съобщи, че е на етап тестване на своя проект Project Starline – кабинки за 3D видео разговори, където може да разговаряте с холографските версии на своите колеги, приятели и семейство.

След като тества кабините в собствените си офиси през изминалата година, сега Google възнамерява да ги постави в офисите на някои от своите корпоративни партньори, сред които са Salesforce, WeWork, T-Mobile и Hackensack Meridian Health.Инсталирането на прототипите ще започне преди края на годината. Технологията вече е достатъчно напреднала, за да изглежда, че човекът, с когото говорите, е точно там в стаята с вас – дори ако е на другата страна на света, отбелязва компанията.

Google описва продукта си като “магически прозорец”, през който потребителите може да говорят, да правят жестове и да осъществят визуален контакт с друг човек в реалните му размери и триизмерно.

Технологията съчетава машинно обучение, компютърно зрение, системи за пространствено аудио и светлинно поле. Тя включва серия от камери с висока разделителна способност и персонализирани сензори за дълбочина, за да бъдат уловени  формата и движенията на човека с достатъчно прецизност, за да пресъздаде неговият 3D дисплей за отдалечен разговор.

На този етап не знаем какви са крайните цели на Google. Не е изяснено дали кабинките ще бъдат продавани само на компании, потребители или и на двете. Като цяло те могат да бъдат използвани в различни сфери на живота.

Проектът на Google е отговор на разрастването на т.нар. хибриден начин на работа, който бе тласнат от пандемичните условия през последните две години. Все повече компании дават гъвкавост на работниците си по отношение на работните условия.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.