Специален приз за подкрепата на наводнените села в Карловско

Строителните Оскари ще бъдат връчени на 7 октомври в Пловдив
Специална награда за  благоустройство с кауза в подкрепа на бедстващите райони ще бъде връчена по време на   XII-то издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2022.
Церемонията ще се състои на 7 октомври 2022 г. в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Поройните дъждове в началото на септември 2022 г., заради които  река Стряма излезе от коритото си и заля пет села в Карловско и пловдивското село Трилистник,  предизвикаха екипа на
  „Автомагистрали” ЕАД да  командирова на място 30 работника и инженери, както и 15 самосвала, 6 тежкотоварни машини и друга налична дребна техника. С тяхна помощ започна разчистването в наводнените населени места с цел по-бързото нормализиране на обстановката там.
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, заедно с изпълнителния директор на „Автомагистрали” ЕАД инж. Иван Станчев и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Иво Иванов, посетиха сутринта на 05.09.2022 г. село Каравелово, където заедно с кмета на Карлово Емил Кабаиванов направиха оглед на щетите след опустошителното наводнение в района.
На 15 септември 2022 г. автобус на „Автомагистрали” ЕАД превози учениците от засегнатите села до техните училища за първия учебен ден.
Двадесет дни след опустошителното наводнение, тежката техника и командирования екип на „Автомагистрали” ЕАД продължават да участват в разчистването на последиците от наводненията в селата Каравелово, Богдан и Слатина. Служителите на „Автомагистрали” ЕАД работят самоотвержено в помощ на засегнатите жители и почистват пътната инфраструктура от наносите. Военнослужещите от Българската армия, заедно с множество доброволци, отводняват дворовете и къщите след пораженията, нанесени от стихията.