Вежди Рашидов: Утре в 10 часа или народът ще ни измете

След четвърто поредно гласуване за избор на председател на 48-ото Народно събрание пак не беше избран председател на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Никола Минчев от „Продължаваме промяната” събра одобрението на 97 гласа, „против” гласуваха 42, въздържаха се 100 народни представители.

Росен Желязков от ГЕРБ бе подкрепен от 67 депутати, „против” бяха 87, въздържаха се 85 души.

Отново влизаме в Параграф 22, заяви председателстващият заседанието Вежди Рашидов след четвъртото гласуване и след последвалия незабавно балотаж.

Христо Мутафчиев пита дали сме нормални, съобщи от председателското място в НС Рашидов, четейки получен смс от актьора и председател на съюза на артистите.Рашидов се обърна към народните представители още веднъж с призив да седнат на масата.

 

Ако не седнем и не се разберем като на една кръгла маса, в името на българския народ, защото той е на всички ни, аз мисля, че народът ще измете всички нас. Да помъдруваме още малко и утре в 10 часа ще продължим заседанието, заяви Рашидов, с което първото заседание на 48-ото НС продължава и в четвъртък.

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев предложи да се излъчи една кандидатура за председател на НС.

„С тази липса на конструктивизъм и липса на диалог дали ще се съберем утре или вдругиден, и ще повторим същото упражнение, просто е безсмислено. Да използваме думи като фарс, цирк или друга, няма смисъл. Нашата дейност днес е непродуктивна и това става пред очите на българския народ. Пред очите на онези 3 млн. негласуващи“, каза Янев след четвъртия безуспешен опит за избиране на председател на НС.

Предлагам на Председателски съвет да се опитаме да излъчим една кандидатура, която да се гласува, каза още Янев.

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов заяви пред медиите в парламента, че на гласуването утре, правилата ще бъдат същите. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *