120 графични творби и арт книги показва изложба в галерия „Сан Стефано“

„Graphics’ re-concept“ – графика и арт книга, изложба с участието на автори от България, Германия, Нидерландия и Полша, е подредена до 20 октомври в галерия „Сан Стефано“.

В няколко последователни седмици ще можем да се насладим на графика и арт книга, надниквайки в мислите и творбите на автори от различни европейски национални школи. За голяма част от тях дигиталният софтуер е мощен художествен инструмент, провокиращ към персонално осмислени инвенции. Останалите използват класически и утвърдили се през вековете рисунъчни и графични техники, ползвани в чистия им вид или в сложни авторски комбинации. Общото за всички автори е изключително яркият и неповторим начин на художествено осмисляне и трансформиране на реалността, което нерядко ги отвежда до прекрачване отвъд границите на жанра, отбелязват от галерията.

Представената колекция се състои от над 120 графични творби и арт книги и цели да очертае съвременните тенденции в развитието на графичния език. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ФНИ СУ „Св. Климент Охридски“.

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *