Betahaus ще предлага споделени работни пространства в офиси на GTC в София

Пионерът в споделените работни пространства в България betahaus Sofia и компанията за инвестиции в бизнес имоти GTC България, част от GTC Group, влизат в стратегическо партньорство. То е част от новата бизнес линия на betahaus – предоставяне на гъвкава работна среда за по-големи екипи с напълно оборудвани пространства за работа в клас А офис сгради при гъвкави условия, съобщават от компанията.

Сътрудничеството между betahaus Sofia и GTC България е в отговор на нарастващото търсене на гъвкави решения в бизнес райони, където се намират водещи местни и световни компании. По данни на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton през третото тримесечие споделените работни пространства в София вече надхвърлят 50 хил. кв. м.

Първите две пространства на betahaus Sofia ще бъдат разположени в две клас А офис сгради на GTC България – Advance Business Center в Бизнес парка в „Младост“ и Sofia Tower в Mall of Sofia на бул. „Александър Стамболийски“ с обща площ от 3000 кв.м.

Локациите включват рецепция, зони за срещи и отдих, гъвкави работни пространства, конферентни зали, телефонни кабинки, напълно обзаведени офиси, оборудвани кухни и ще бъдат управлявани с най-новите решения за ИТ инфраструктура, контрол на достъпа и сигурност.

Някои от компаниите, които ще обитават новите пространства, са KBC Global Services, Quickbase, Rambus и PDS Group.

„За първи път GTC предлага добавена стойност на своите наематели, като предоставя споделени работни пространства в две от съществуващите си сгради“, казва Зив Гиги, управляващ директор на GTC България. От ноември betahaus Sofia ще стопанисва цял етаж от Advance Business Center 1, а от началото на следващата година ще бъде стартиран и съвместният проект в Sofia Tower II, където доставчикът на споделени работни пространства ще управлява два
етажа, допълва Гиги.

Според него този подход ще донесе допълнителни възможности на настоящите и бъдещи наематели на GTC да са по-гъвкави и в крак с новите тенденции при работата на служителите, които са следствие от пандемията. В същото време това предложение се очаква да бъде добър вариант и за индивидуални наематели, които предпочитат да разполагат с по-малки работни площи.

Александър Михайлов, съосновател и главен изпълнителен директор на betahaus допълва, че сътрудничеството между двете компании цели да предложи на пазара нов дългоочакван сегмент – гъвкави офис решения с фокус върху продуктивност и ефективност.

Betahaus Sofia е пионерът на споделените работни пространства в България. Тя е част от успешна коуъркинг мрежа в Европа с клонове в Берлин, Барселона и Хамбург. Компанията присъства от десет години на пазара у нас, като за този период е успяла да усвои своите пространства.

GTC Group е компания за инвестиции в бизнес имоти, фокусирана в Полша и редица столици в Централна и Източна Европа. От 1994 г. насам GTC е разработила 68 офисни и търговски имота с обща площ от над 1,2 милиона кв. м в Централна и Източна Европа.

Към момента компанията активно управлява портфейл с 44 бизнес сгради, осигуряващи близо 759 хил. кв. м отдаваеми офисни и търговски площи
в Полша, Унгария, Румъния, Сърбия, Хърватия и България. Тя планира реализацията на нови проекти с обща площ от около 460 хил. кв. м, от които 51 хил. кв. м вече са в процес на изграждане.

У нас GTC е собственик на търговския център Mall of Sofia и на офис частта към него и на две офис сгради в Бизнес парка в „Младост“. Компанията обяви намерения за построи и трета офис сграда на същата локация за сумата от 4,7 млн. евро. Тя ще бъде с площ от 9200 кв. м

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *