Български жилищен проект взе най-престижната световна награда

Българският жилищен проект на BLD – Secret Gardens получи най-високото отличие сред множество международни проекти в рамките на категорията Жилищно строителство (сгради с 20+ апартамента) в конкурса European Property Awards 2022-2023 – част от International Property Awards (IPA) – световен форум в сферата на архитектурата, интериорния дизайн и недвижимите имоти.

На специална церемония в Лондон, която се проведе на 27 октомври 2022 г., Димитър Савов, изпълнителен директор на BLD прие отличието от името на целия екип.

„Това е третата поредна международна награда за BLD за проекта Secret Gardens, който ще се нареди сред водещите луксозни жилищни комплекси в Европа. Проектът има отлична локация в аристократичната част на Лозенец, стилна архитектура, безкомпромисно качество на строителството, красива градина и добавена стойност за клиентите, които получават дом в луксозна среда и общност“, казва Димитър Савов.

Наградата от European Property Awards е изключително престижно международно отличие за постижения в областта на жилищното строителство, архитектурата и дизайна. Основни представители на журито бяха Лорд Кайтнес, Лорд Бест и Лорд Уейвърли, членове на Камарата на Лордовете в британския парламент. Конкурсът European Property Awards, като кръг от наградите International Property Awards, представлява един от най-мащабните, авторитетни и международно признати наградни форуми.

Проектите бяха оценени от жури в състав от 80 независими и световноизвестни имена в сектора. Сред водещите критерии при избора на победителите са характеристиките на проекта по отношение на дизайн, качество, удобства, използвани иновации, оригиналност, както и отличителни елементи за устойчивост и опазване на околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *