„Възраждане” ще гласуват против хартията

Против инициираните от БСП и подкрепени от ГЕРБ и ДПС промени в Изборния кодекс, по силата на които ще може да се гласува както с машини, така и с традиционната хартиена бюлетина, ще гласуват от четвъртата политическа сила в настоящия парламент -„Възраждане“. Това каза пред БНТ депутатът от партията на Костадинов Цончо Ганев.

Ние сме за машинно гласуване, ще гласуваме за запазване на настоящия Изборен кодекс. Но при условие, че е ясно, че БСП заедно с ГЕРБ и ДПС имат мнозинство, не е нужно да се правят тези среднощни грозни сцени„, заяви народният избраник.

И нееднократно подчерта – виновни за създалата се ситуация са „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, които умишлено протакат и удължават процеса с множество процедури и предложения.

Нито еврозона, нито Шенген – сподели и редовно изказваните от „Възраждане“ тези Ганев. „Нямаме право и морално, и държавнически, да влизаме в Шенген“, смята той.

Ганев анонсира и предстоящия протест на партията си на 3 декември. Основното му мото – против влизането на България в еврозоната. „Еврозоната не води до сигурност в банковата система. Редица банки от страни в еврозоната фалираха. Няма да паднат и лихвите“, заяви още депутатът.

Автор:

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *