Джералдин Чаплин бе гост на Фестивала на българското кино в Лондон

Четвъртият фестивал на българското кино в Лондон, реализиран от Светла Дионисиева – ръководителка на Българския културен институт в британската столица, ще се запомни с първото включване на миноритарни български копродукции, сред които са филмите на Джесика Удуърт и Петер Бросенс „Белгийският крал“ и „Босият император“. Те бяха прожектирани в красивата зала на Британското географско дружество, продължение на емблематичния Роял Албърт хол.

 

Специални гости на паметната вечер бяха легендарната актриса Джералдин Чаплин и съавторката на филмите Джесика Удуърт, както и българските копродуценти Мира Сталева и Стефан Китанов. Прожекцията на „Босият император“ бе и британска премиера на филма, чието международно разпространение бе осуетено от настъпилата пандемия през 2020 г.

След представянето на филмите се състоя близо едночасов разговор с публиката, модериран от водещия британски кинокритик Филип Бергсон. Щастливи зрители успяха да се снимат и получат автограф от изключителната Джералдин Чаплин, научи ДУМА от Светлана Дамянова от „Арт фест“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *