„Животът е сън“ се завръща на сцената в Театър „Азарян“

Отличеният с две награди „Икар“ спектакъл „Животът е сън“ се завръща на сцената след кратка почивка. Пиесата от Педро Калдерон де ла Барка, прочетена през творческия поглед на Театър „ЗОНГ“, ще бъде представена на 5 ноември от 18,30 ч. в Театър „Азарян“, научи ДУМА от Татяна Павлова от Artvent. През ноември „Животът е сън“ навършва четири години на сцена с 35 изиграни спектакъла.

„Животът е сън“ е интерпретирана от младите творци Боян Арсов, който е в главната роля и е автор на визуалната среда, костюмите, хореографията и пластиката, и Дина Маркова – адаптация и режисура, като мрачна приказка, сблъскваща безгрижието на детските игри с политическите манипулации.

Пиесата поставя на сцената екзистенциални въпроси. Кое превръща човека в чудовище, как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, тогава какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем? А дали това не са въпроси, актуални и днес, в нашата реалност…

Историята разказват актьорите Боян Арсов, Вяра Коларова, Константин Икономов, Ралица Петрова, Румен Михайлов, Венцислав Сариев, Калоян Катинчаров, Ирина Първанова.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *