Запазете датата 18 март 2023 г. – идва Брус Дикинсън

 

В края на зимата софиянци и гостите на столицата ще имат удоволствието да послушат любими парчета на Джон Лорд и да видят на живо Брус Дикинсън.

Концерт за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Deep Purple ще гостува в София на 18 март 2023 г., съобщават организаторите от CANTUS FIRMUS и Z-Rock.

На сцената на зала 1 на НДК ще се качи фронтменът на Iron Maiden – Брус Дикинсън, за да празнува приноса на маестро Лорд като забележителен оркестров и рок композитор. Известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми, съосновател на групата Deep Purple, Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си във Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Маестрото е приет посмъртно в Залата на славата на рокендрола, на 8 април 2016 г. като член на Deep Purple.

На 18 март на сцената излизат също Таня О’Калахан ( Whitesnake) – бас,  Джон О’Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер З Дока (Ian Paice band) – китара, и на барабаните – Бернхард Велц (Ian Paice).

Концертът ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Джон Лорд и е дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул.  Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на CANTUS FIRMUS.

Брус Дикинсън - Iron Maiden мания - Труд

 

Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Deep Purple. Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд обсъждат съвместни музикални идеи.

„Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително да тръгна на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър… Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек“, казва Брус Дикинсън.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.