Как да натрупаме спестявания за децата си

Как да натрупаме капитал за децата ни? Все повече родители осъзнават, че висшето образование е важно и е пряко свързано с успеха.

Когато детето е още малко, трябва да започнат да спестяват и когато порасне да има натрупан капитал, заяви в „Денят започва“ София Лубани Караначева, животозастрахователен консултант. Тя посъветва спестяването да е във валута, например евро, която е по-устойчива валута от лева.Според Караначева все повече родители гледат към чужбина. Всички статистики показват, че младежите между 18 и 25 години имат най-голяма нужда от финансова подкрепа – балове, шофьорски книжки, сватби, образование, стартиране на собствен бизнес, допълни консултантът.По думите ѝ все повече се теглят кредити. Животозастраховането като начин на спестяване и натрупване на капитал за бъдещето на децата дава и много защити – злополука, заболяване, каза още Караначева.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *