Президентът Румен Радев: Убеден съм, че пред младите българи няма граници на възможностите

Държавният глава отличи участници в младежката програма „Международна награда на херцога на Единбург-България“

Убеден съм, че пред младите българи няма граници на възможностите и могат да покорят и най-високите върхове на науката, спорта, в литературата, музиката, изкуството и да бъдат лидери в своята област. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към отличените младежи, постигнали златно и сребърно ниво в младежката програма „Международна награда на херцога на Единбург – България“. На тържествената церемония държавният глава, който е патрон на престижната международна награда у нас, връчи почетни значки на отличените участници.

Програмата „Международна награда на херцога на Единбург“ насърчава младите хора сами да си поставят цели и да преодоляват предизвикателства, като по този начин развиват своите качества и умения. Днес е денят, в който аплодираме вашите усилия, вашето време и енергия, посветени да изпитате себе си и да преодолявате собствените си възможности, да ставате по-добри и като личности, но и да допринасяте за развитието на нашето общество“, обърна се към участниците в програмата Румен Радев.

Президентът изтъкна постиженията на младите хора в различни сфери и инициативи – спорт, изучаване на чужди езици, изкуство, доброволчество и открои приноса и на учителите, менторите и родителите за безрезервната и всеотдайна им подкрепа, която оказват на участниците, за да се утвърждават като уверени и успешни личности.

Международната награда на херцога на Единбург е водеща младежка програма за личностно развитие и постижения. В три нива – бронз, сребро и злато, млади хора на възраст от 14 до 24 г. си поставят стимулиращи цели и предизвикателства, чието постигане допринася за тяхното личностно развитие и активно участие в общността, в която живеят.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.