Престижна победа за Камен Златков на слалома за ФИС в Швеция

Камен Златков стартира новия сезон в алпийските ски с престижна победа в силния слалом за ФИС в Каабдалис (Шв) в който взеха участие много от стартиращите в Световната купа.

Националът ни бе най-бърз и в двата манша. Златков спечели с общо време от 1:37,57 мин. На 0,20 сек зад него остана звездата на Великобритания и победител в старт за Световната купа Дейв Райдинг, а трети на 0,94 сек е Аксел Линдквист (Шв).

Водещият ни алпиец Алберт Попов завърши осми на 1,68 сек. За негов малшанс обаче точно преди старта му във втория манш спусналият се преди него швейцарец падна и се заби в системата за времеизмерване. Това наложи 30-минутно спиране на състезанието, за да бъде възстановено измерването. „Радвам се, че и в двата манша карах силно и се надявам и през новия сезон да е така, коментира след състезанието Златков. Преди година Камен бе четвърти в слалома в Каабдалис, а победата тогава взе Дейв Райдинг.

Златков ще стартира и във втория слалом в Каабдалис в неделя, докато в програмата на Алберт не влиза втори старт в Швеция. В слалома днес участваха и останалите ни алпийци, които са на лагер в Швеция. Иван Главчев бе с №114 в първия манш, но в крайна сметка успя да се представи добре и завърши 48-и в крайното класиране. Калин Златков и Борислав Хаджистоянов нямаха късмет в първия манш и не го завършиха.

на снимката: Камен Златков на почетната стълбичка в Каабдалис