„Супергерои“ в разпространение от 4 ноември

Италианската романтична драма „Супергерои“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в разпространение в София и страната от 4 ноември! Филмът на режисьора Паоло Дженовезе е сред безспорните фаворити на публиката в рамките на тазгодишното издание на кино-литературния фестивал, предизвика изключително възторжени отзиви и се очаква да има екранен успех и в бъдеще.

Супергерои (Италия 2021), оригинално заглавие: Supereroi, 122 мин., комедия/драма/романс, реж. Паоло Дженовезе. Сценарият е адаптация на едноименния роман на Паоло Дженовезе, издаден на български език от „Колибри“.

Анотация: Паоло Дженовезе („Мястото“, „Перфектни непознати“) разказва една красива и донякъде трагикомична любовна история посредством артистична дисекция на двойката. Анна е карикатурист – импулсивна по природа, с неконформистки дух, а Марко е преподавател по физика, който е убеден, че за всеки проблем си има формула. Обвързани без ясна причина, на моменти двамата приличат на супергерои… Изниква въпросът дали любовните двойки трябва да притежават суперсили, за да съхранят чувствата си цял живот.

Във филма участват: Жасмин Тринка, Алесандро Борги, Елена София Ричи, Флавио Паренти, Виничио Маркиони, Грета Скарано и др.

За книгата: „Супергерои“ е историята на Анна и Марко, които се влюбват един в друг и се борят за любовта си, преминавайки през премеждия и раздели, през щастливи и безрадостни моменти. Анна е художничка, автор на комикси, свободен дух и враг на условностите. Марко е професор по физика, убеден, че всичко си има своето научно обяснение и склонен да облича във формули дори човешките чувства. „Супергерои“ е поредицата комикси, създадени от Анна и пожънали успех сред любителите на жанра. И роман, който ни кара да си зададем един прост, но неизбежен въпрос: необходимо ли е да притежаваш суперсили, за да създадеш семейство, което да устои на времето?

Трейлър:  https://www.youtube.com/watch?v=4jHEfW3VoGY

Линк към филма в IMDBhttps://www.imdb.com/title/tt10791152/?ref_=fn_al_tt_1

Филмът не е подходящ за лица под 12 години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *