Театрален следобед с любими режисьори и актьори по случай Нощта на театрите

Нощта на театрите 2022 ще предложи на любителите на театъра четиричасова вълнуваща онлайн среща с режисьори и актьори, която може да гледате от комфорта на дома си.

LIVE CAM започва точно в 13 часа на 19 ноември.

Четиричасовото онлайн предаване е под наслова “Нощта след края на света. Светът след края на Нощта“ и ще се излъчва на живо във фейсбук за всички почитатели на театралното изкуство в България и по света.

Първи гости в студиото, което ще е в Народен театър „Иван Вазов“, ще са режисьорите Галин Стоев, Явор Гърдев, Маргарита Младенова, Иван Добчев и Антон Угринов.

Часът на режисьорите ще е посветен на темите за The Engagement Edge в изкуството, за началото, средата и края на един репетиционен процес, за Театъра след края на един стар Свят и за резултатите от наскоро приключилото европейско изследване на театралната публика.

За българската драматургия в съвременния контекст, за препятствията и срещата на драматургията с театъра, за липсата на база, в която да се съхраняват драматургични текстове, за силата на думите – това са част от темите, които са включени в панела с драматурзите Александър Секулов и Захари Карабашлиев.

Часът на актьорите ще започне в 15 ч., а срещата ще е с Юлиан Вергов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Весела Бабинова, Константин Еленков, Боряна Братоева, Владимир Михайлов, Ованес Торосян, Силвия Петкова и Христо Петков. Специален гост в този панел ще е Яна Борисова.

В този блок разговорите ще са за трансформацията в изкуството, бъдещето на театъра в ерата на алгоритмите и на непрекъснатото виртуализиране на всеки момент от нашите преживявания, за театралните поверия и животът след края на представлението.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.