Три видни европейски писателки пристигат за фестивал в София

Французойката Софи Дол, финландката Пия Лейно и албанката Анна Кове ще бъдат специални гости на Софийския международен литературен фестивал, който ще се състои в НДК, успоредно с Панаира на книгата, научи ДУМА от ИК „Персей“.

 

Пия Лейно

Събитията с трите гостенки са на 9 декември в Мраморното фоайе на НДК. Софи Дол и Пия Лейно са носителки на Наградата за литература на Европейския съюз, а Анна Кове е номинирана за същото отличие и е спечелила много литературни награди в родината си.
Софи Дол (р. 1965) е френска театрална актриса и писателка. Пия Лейно (р. 1977) днес е един от водещите финландски писатели, преведен на близо 15 езика. Работи почти две десетилетия като журналист във финландската информационна агенция STT. Белетрист, поет и преводач, Анна Кове е един от най-известните съвременни автори на Албания, който привлича вниманието на критици, изследователи и медии, включително и в Европа.

 

Ана Кове

Събитието с Анна Кове е на 9 декември от 16 ч., модератор е Катя Атанасова. Софи Дол и Пия Лейно ще участват в събитие с други наградени автори същия ден от 19 ч., модератор е Яна Генова.

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *