Алберт Попов: Пожелавам си подиум в Световната купа през следавщия сезон

Автор: topsport.bg

Най-добрият български ски алпиец Алберт Попов даде интервю за предаването „Арена спорт“, за да сподели очакванията си за предстоящия сезон в Световната купа.

В момента Алберт е за кратко в България, като използва възможността да зарадва редица деца като част от инициативите за Европейската седмица на спорта.

„В крайна сметка това, което правя е за децата. Надявам се да запаля все повече малки деца да спортуват и да бъдат в планината. В последните години виждам, че това пламъче наистина се е запалило“, сподели щастливият Алберт.

Най-добрият ни алпиец се върна и към миналия сезон, когато на надпреварата в Куршавел остана на косъм от дебютно качване на подиума в Световната купа.

„Яд ме е разбира се, но вече е в миналото, така че гледам да не го мисля. Със сигурност първите две-три седмици ме беше много яд, но след разговор с треньора ми осъзнахме, че, може би, е било по-добре, за да остана мотивиран и да покажем през следващия сезон, че сме готови за тройката. Надявам се работата, която сме свършили през лятото да даде своя ефект и се надявам още от първите стартове да събера максимален брой точки и да вляза сред първите 15 скиори. Когато си сред първите 15, номерата започват да се въртят и мога да взема доста по-преден номер, с който би ми помогнал на една по-добра писта да покажа по-добър резултат“ заяви Попов.

„Говорим си, че има климатично затопляне. Аз се подготвям на един и същи глетчер всяко лято вече 12 години и забелязвам, че снегът изчезва. Надявам се занапред да сме по-внимателни с климата и да обръщаме внимание и на това, защото не е шега работа“, коментира българският скиор относно промените в климата.

Алберт разкри малко повече и затова какво влияние оказва върху него дългогодишната му приятелка, за която той се сгоди през лятото.

„Тя е най-важният човек за мен, който в последните 6-7 години ме е бутал, мотивирал ме е и смятам, че много ми е помогнала за моето израстване“, заяви родният скиор.

На финала Попов си пожела да се задържи възможно най-дълго в елита в алпийските ски.

„Всеки един спортист има между 5 и 7 години, в които се намира в своята пикова форма. Мисля, че аз навлизам точно в този период и се надявам да го задържа максимално дълго. Пожелавам си да съм здрав, първи подиум в Световната купа догодина и да остана все така мотивиран и усмихнат“, завърши Алберт Попов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *