Деца помагат на болно дете

„Нямаме имена, имаме сърца!”

Това е мотото на детския футболен отбор „Хлапетата”, в който тренират деца от два съседни града – Сопот и Карлово, родните места на Вазов и Левски. Всички тях ги свързва не само любовта към футбола. Обединява ги и желанието и мисията да помагат на нуждаещи се от подкрепа свои връсници.

Чрез организацията на множество благотворителни футболни турнири, малките герои събират средства за нуждаещи се от лечение деца. Всеки един от турнирите привлича множесто отбори от цялата страна, благодарение на които броя на хората, предоставящи помощ за каузата, нараства значително. Благодарение на тяхната дейност и всеотдайност, до сега са подпомогнати десетки инициативи.

Съвсем скоро предстои поредния благотворителен футболен турнир, като този път бъдещите футболни звезди ще „ритат” в подкрепа на 9-годишния Теди от Стара Загора. Теодор е с диагноза „Детска церебрална парализа квадрипареза и хидроцефалия“. Преди година, при изследване със скенер, е открита луксация на тазобедрените стави, която трябва да се коригира оперативно. След много консултации при различни специалисти, Тео е насочен към ортопедична клиника „Шпайзинг“ във Виена и родителите му получават оферта за операции на двете стави на стойност 24 300 евро. Планирана е и датата за прием – 17.01.2023 год. След операцията ще са необходими още средства за дългата рехабилитация. Поради липсата на финансови възможности, родителите стартират кампания за набиране на необходимата сума.

Благотворителния футболен турнир на „Хлапетата” ще се проведе на 20.11.2022г. (неделя)  от 10:00 часа,  на игрище „Ловен парк “ гр. Карлово.  За участие в турнира ще пристигнат отбори от София, Стара Загора, Пловдив, Хасково и др.

Ако и Вие имате желание да помогнете на Тео, може да го направите тук:

https://dmsbg.com/25029/dms-teo/?fbclid=IwAR1pIBw5EJSVtq0V1ASOtAC2JkMHA8H8JDRKBvozn8IKUpn7dXU9B2f6F6A

Или като изпратите SMS на номер 17 777 с текст DMS TEO

Сибила Кусева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *