До 30 ноември се удължава кандидатстването в конкурса „Бъдещето на образованието“

До 30 ноември ще продължи кандидатстването в конкурса „Бъдещето на образованието“, организиран от електронния вестник за образование, наука и познание Uchi.bg. В предизвикателството могат да се включат ученици от цялата страна, представяйки визията си за бъдещия напредък в образователната сфера под формата на есе, видео есе в TikTok или рисунка.

“Обръщаме се към всички деца в класните стаи, за да разберем как си представят развитието след години на тази важна за всички нас област. Дали училищният звън ще прозвучи във виртуалната реалност, или уроците ще се прожектират директно в главите ни? Ще можем ли да учим със скоростта на светлината и буквално за секунди да придобиваме нови умения? Или ще заменим класните стаи с по-екологични пространства направо сред природата? А ще можем ли някога да правим обучителни пътешествия в космоса? Призоваваме учениците, които ще приемат нашето предизвикателство, да бъдат смели в представите и визииите си, защото с напредъка на технологиите всичко става възможно” – споделя Александър Александров, Главен редактор на Вестник Uchi.bg.

Учениците могат да кандидатстват със свои творби във всяка една от трите категории на конкурса, като участието в повече категории увеличава шансовете им за успех. Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи – 1-3 клас, 4-8 клас и 9-12 клас. Ученикът, който най-добре успее да представи визията си за бъдещето на образованието, ще спечели наградата в съответната възрастова категория.

Наградите за отличените участници са подсигурени от спонсора на конкурса – Genesis. Победителят във възрастовата група 9-12 клас ще спечели геймърската клавиатура с впечатляващ дизайн THOR 303 TKL. Най-добрият участник в категория 4-8 клас ще получи удобната и практична раница PALLAD 550. Победителят в категория 1-3 клас ще бъде награден със сензорната мишка KRYPTON 700 G2.

Кандидатите могат да изпращат своите творби по имейл, Messenger или Viber. Победителите в трите категории ще бъдат определени от жури, съставено от специалисти в сферата на образованието, технологиите и медиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *