Заседание на IV конгрес на политическа партия „Русофили за възраждане на Отечеството“

На 12 ноември 2022 г. бе проведено второ заседание на IV Конгрес на Политическа партия „Русофили за възраждане на отечеството“.
По първа точка от дневния ред председателят на партията Николай Малинов представи политически доклад на НПС за периода 25.09.2021 до 12.11.2022 г.

Докладът отбелязва, че днес ние живеем в условията на прокси войната на водения от англосаксонците ,,колективен Запад” срещу Русия в Украйна. Тези драматични събития реанимираха, се казва в доклада, дълбоко вкорененото в западната политическа култура русофобство, издигайки го на смайващи висоти, което породи безпрецедентен за последните 33 години външен и вътрешен натиск върху българските русофили.

В анализа на вътрешнополитическата обстановка Докладът подчертава, че овладялата властта колониална администрация в България предприема продиктувани от външни сили действия, които са в очевидно противоречие с българските национални интереси и която вкарва страната в остра всеобхватна криза и поставя на карта политическото бъдеще на българската държава.

В анализа на поведението на партията през последната година Николай Малинов подчерта, че ниските в сравнение с нашите цели и възможности резултати на изборите, изискват императивно няколко неща. „Първо, ние трябва да превърнем в публичен факт нашите предимства – а това са идеологията и международните ни контакти. Ние не можем да разчитаме на политтехнологии, ние можем да разчитаме само на силна идеология и ярко афиширани ценности. Второ, ние не можем да разчитаме на поведение на системна партия, защото ние не сме такава и трябва да развием у себе си необходимата здравословна агресивност. Трето, ние не можем да се уповаваме просто на активност по време на избори, защото електоратът се създава между изборите, а по време на избори само се мобилизира. И четвърто ̶ сериозно внимание и работа се изисква за преодоляване на нашите недостатъци – медийно блокиране, слабо развита мрежа от структури в страната и недостатъчно финансиране.“
„Това бурно и съдбоносно за България, славянството и православието време, обобщи Николай Малинов, изисква максимална мобилизация на силите, концентрация на вниманието върху главните проблеми и къртовска апостолска работа в защита на изконните български национални интереси.“
На заседанието на Конгреса приветствия до форума представиха:

Валентина Николова- председател на Съюза на пенсионерите 2004;
Тя връчи медал на Николай Малинов по повод 30 години от създаването на Съюза на пенсионерите 2004.
– Елена Нонева -председател на Политическо движение „Социалдемократи“;
– Владимир Цеков – съпредседател на „Българската комунистическа партия“;
– Професор Иван Пенчев – първи секретар на ЦК на „Партия на българските комунисти“;
– Адв. Антон Сираков – председател на партия „Нова сила“;
– Адв. Светослав Мандиков-Зам председател на партия „Българска пролет“;
– Доц. Валентин Вацев – геополитически анализатор;
– Ген. Стоимен Стоименов- председател на консултативния съвет към НПС на ППРВО;
Бе актуализиран съставът на НПС и ИБ на НПС на ППРВО , като се акцентира на по-широкото регионално представителство в Съвета.
Създадени бяха нови оперативни звена в НС на ППРВО, с ръководители по направленията:
 Местна политика
 Кадрова политика
 Партийна дейност.