Изложба в Народното събрание

Изложба, посветена на добросъседството между България и Република Северна Македония, бе открита днес в Народното събрание. Експозицията носи заглавието “От двете страни на границата” и е част от новата социално-информационна кампания на Фондация Българска Памет. Събитието е част от социално-информационната кампания на Фондация Българска Памет ‘От двете страни на границата”. Автори на рисунките са деца от двете държави, като чрез таланта си младежите показват своя поглед към това какви би трябвало да бъдат отношенията между България и Северна Македония.

„Моята рисунка изобразява две ръце със знамената на България и Македония, които се съединяват във формата на сърце. Това олицетворява съединението и любовта на двете държави една към друга. Децата, които си играят вътре в сърцето, показва, че въпреки границата, която ни разделя, ние можем да бъдем приятели”, споделя Магдалена от България.

Ана Полизовска от РС Македония заяви, че е пресъздала в своята картина дружбата между младежи на различна възраст, пол и националност, за да покаже, че между предразсъдъците, все пак стои приятелство и то е много важно.

Специален гост на изложбата бе и д-р Милен Врабевски, основател и председател на Фондация Българска Памет. Бизнесменът финансира 5 дневния престой на децата в Копривщица и София и за пореден път е домакин на среща между младежи от двете страни на границата в България.

Социално-информационната кампания на Фондация Българска Памет “От двете страни на границата” цели да насочи общественото внимание към необходимостта от ангажирана държавна политика в посока добросъседство и приятелство между държавите, да покаже, че отдавна е дошло времето за дипломация, сплотеност и приятелство между братските държави в името на светлото бъдеще на младото поколение, в името на общата история, корени и култура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *