Кметът Фандъкова провери готовността за зимно почистване в София

„Над 330 снегорина, както и 11 малки роторни снегопочистващи машини и над 35 000 тона реагенти са налични за зимното почистване на града тази зима. Почистването на Столична община се извършва от 7 фирми – оператори, в това число и Природен парк „Витоша“. Това каза при проверка на готовността за зимно почистване на София кметът Йорданка Фандъкова. На проверката присъстваха и зам.-кметът по екология Десислава Билева и директорът на Столичен инспекторат Ивайло Иванов.

По възлагане на кмета на София Йорданка Фандъкова са извършени проверки на всички фирми за наличната техника и реагенти за зимно почистване на територията на Столична община.

„Задачата на екипите на Столичен инспекторат и направление „Екология“ е да следят внимателно метеорологичните прогнози за времето. Да се вземат превантивни мерки, както и да се направи организация на работа и контрол на изпълнението на дейностите при снегопочистване“ – посочи също кметът на София.

При снеговалеж първостепенната ни задача е да не се допусне блокиране на движението в града. Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градският транспорт, и големите квартални улици. С цел по-бърза реакция на 55 точки в града ще бъдат изнесени при прогноза за снеговалеж снегопочистващи машини.

Подходите към подлези и метростанции, към спирки на градския транспорт трябва да бъдат почистени сутрин до 7:30 ч. За непочистена спирка санкцията е 2000 лв., информираха от Столичен инспекторат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *