Колко трябва да платим за къща близо до София

Търсенето на къщи в районите около големите градове остава сериозно, отчита анализ на ARCO REAL ESTATE.

Спрямо предходното тримесечие на 2022г, през третото се отчита ръст при търсенето на къщи.  Профилът на купувачите в голям процент от случаите се свежда до семейства на средна възраст със стабилни доходи. Те имат изискване за по-спокоен начин на живот, но в същото време търсят и близост до големия град.

Обикновено могат да си позволят работа от вкъщи и са готови да изтеглят кредит за комфортен дом, който да бъде сред природата.

Търсят се къщи в кварталите Драгалевци, Симеоново, Бояна, Владая, Банкя, Лозен, Панчарево, Бистрица, Нови Искър, Волуяк и др.Цените на къщите са в диапазон от 200 000 и могат да достигнат до 700 000 евро, а в някои случаи и над 1 000 000 евро, в зависимост от района, в който се намира имотът, състоянието му и др.Засилен интерес към парцели за момента не се наблюдава спрямо миналото тримесечие на годината.

 

istock
istock

 

Цените им са в много широки граници от 50 000 до 300 000 – 400 000 евро в районите около София, а в самия град са и значително по-високи, като могат да достигнат и до 2 000 000 евро.

Продължават да се търсят къщи в близост до Пловдив. Клиентите търсят едновременно спокойствие и възможност за дистанционна работа. Предпочитани са селата от Родопската яка, но купувачите се оглеждат за имоти и в по-равнинните местности, в близост до индустриалните зони на града.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *