Космически цени на наемите в Слънчев бряг

Наемите на магазини в Слънчев бряг надминаха 13 пъти цените на бизнес имотите в столицата. В момента в курорта се търсят нови наематели за новия летен сезон 2023, но интерес няма.

Брокерът Надя Драгиева споделя, че войната в Украйна е повлияла на наемите на офиси и магазини в курортните градове. „В Бургас след края на сезона хората търсят нови места за своя бизнес, ако са планирали преместване. Тогава са и най-високите наемни нива.

Усилено продължава да бъде търсенето на жилищни имоти. 20-30% е ръстът на наемите в сравнение на миналата година. Има лек отлив от търсене на имоти от страна на украинци“, посочи тя пред Нова телевизия.

По думите ѝ според обзавеждането си апартаментите се делят на нисък, среден и висок клас, а това определя цената. „Наем на жилище със старо обзавеждане бележи ръст със 100 лева и стига 300, а при луксозно обзаведените в нови сгради наемът достига до 2500 лева. Тези, които плащат високите наеми имат високи доходи и обикновено работят от вкъщи, в IT сектора.

 

istock
istock

 

От въвеждането на хоумофиса насам се завишиха и наемите. Има и имоти с прекалено висока цена, които остават празни. Цени на квадратен метър по 1000 евро вече няма, особено в сградите висок клас“, обясни брокерът. И посъветва хората да внимават за важните за тях неща и да не бързат с вземането на решение.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *